8.10.07

World Cup final

V6istlus toimus imearmsas våikeses Sveitsi linnakeses Reini j6e kallastel, saksamaa piiri ååres.. Stein-am-Rhein.

Modelil sai taas meelde tuletatud, mis orienteerumine on. Viimane kord kui 6ieti orienteerusin, oli MM, seega yle kuu aja ei mingit o-d. Seda oli tunda.. mitmel korral tåielik suuna kaotamine ja reljeefijoontega mitte arvestamine ja muidu raskused kaardi lugemisega..

Lyhirada 7,3 km 260m t6usu.

K6igepealt oli kuidagi våga harjumatu lugeda 1:15000 kaarti. Sellest tekkisid ka vead, eriti 6usu arvestamisel. Nii kaotasin hulga aega tåiesti m6ttetule ronimisele.
Nagu modelil nii ka nyyd ei osanud hoida suunda= liigsed kaared= olles ainult 35% rajast låbinud, pyyti mind juba kinni! Ise veel lootsin, et åkki nåen Annika selga enda eest jooksvat (ta startis 2 min enne mind).
Nii... jårgmine oluline asi.. olnud nø "koondise treener" ja kåinud ka treenerite koosolekul eelneval påeval, jåi påhe kummitama yks oluline punkt: "kui v6istleja on v6tnud 3 korda teise v6istleja jårel 10 sekundi sees tema jårel KP, siis v6ib teda kahtlustada jålitamises ning v6idakse diskvalifitseerida."
Ja sellest m6ttest ei saanud ma raja l6puni lahti. Mis tåhendab, et tekitas enam paanikat ja liigset kiirustamist, mis viisid vigadeni (ning suurtel t6usudel vigade tegemine maksab kallilt kåtte).
Selle k6ige tulemusel tagant startinud aina pyydsid mu kinni ja møødusid...
L6pptulemuseks 37. koht, millega ei saanud kohe mitte yldse rahul olla. Kaotus Simonele 14:38

Hiljem, olnud rååkinud ka teiste v6istlejatega, siis tuli vålja, et see "3x teise jooksja jårel KP v6tmine= DISQ" oli ka neid mitmeid kordi metsas håirinud ja samamoodi yritanud kas kiirust juurde anda v6i hoopis aeglustada, et vahe kindlasti yle 10 sek oleks.

Sprint 2,6 km 45m t6usu

Kuna elasime v6istlusmaastikul, siis pidime olema hotellist ja linnakese tånavatelt kadunud kella kymneks. See tåhendas 5 h passimist koolimajas. 6nneks oskasime enamuse ajast oma kallite l6unanaabritega jagada (laevu pommitada), nii et aeg låks ysna kiiresti.. kuigi teisest kyljest oleks voodi olnud koht, kus oleks tahtnud aega veeta (eelneval øøl hotellis toimunud kohalike peo pårast ei saanud korralikult magada).
Starti låksin keerge hirmuga- oli ju Annika kohe 1 min peale mind startimas!!
J6udnud lavale stardipakule, kadus see hirm ning nautisin tåiega rahvamassi tåhelepanu .. ja ka m6te låks paika. Muideks, publik oli v6imas!
Sain korralikult minema, kontakt kaardiga hea kuni kohani, kus oli vaja teed yletada.. Olnud yle tee jooksnud, kuulsin tagant kohalikku kisamas midagi ja tundus, et see oli mulle m6eldud. Pilk kaardile, peatus. "oiii seal oli yletuskoht mårgitud. kas peaks tagasi jooksma ja k6ik uuesti 6ieti tegema? aga åkki ei pea? mis teha?" - see kokku oma 10 sek seismist ja omaette aru pidamist. kuni otsustasin, et "las v6tavad maha kui t6esti valesti jooksin, tagasi ma ei låhe."
tempo sai uuesti yles keritud ning jåtkatud oma teed.. kuni kaardivahetuseni, mis seal samas stardi ja finisikoridoris. Kuna selle ringi esimene KP, mis yhtlasi tåiesti viimane KP, oli seal samas koridori otsas, tekitas kohutavat paanikat. jooksin KPst 5 m møøda ja jåin seisma, pilk kaardile, KPle, kaardile, KPle... "mis? kus? see v6i? viimast KPd ei tohi ju v6tta! ei, see on ikka 6ige.." seisin oma 8 seki seal ja m6tlesin, et no pole ometi v6imalik- jålle viga otse suure rahvamassi silme all! (nagu o-ringenil).
Igaljuhul v6tsin KP ja p6rutasin edasi, tåiega. Kuna olime tånavatel eelnevalt piisavalt jalutanud ja luurand, siis teadsin jårgneva 3 KP asukohta, ja see andis v6imaluse pika etapi lugemiseks.
Igaljuhul 6nnestus uuesti kaarti sisse elada ja teha oma tøød.. kuni raja l6puni.
Mingi hetk tuli ka Annika meelde, kuid pilk yle 6la andis kinnitust, et vigadest hoolimata olen suutnud vahet hoida. Eriline yllatus oli see, kui temaga silla peal kokku oleks pea-aegu jooksunud (see tåhendas, et ta oli minust u 3 min maas)...
Niisis kokkuv6ttes 27.koht, mis on enam-våhem ok. Kaotus Simonele 2:18 min.

Hiljem: peale kaardivahetust olnud esimene KP sai saatuslikuks ka teistele.. kes jooksis tåiesti møøda ja ei komposteerindki, kes j6udis sinna minut hiljem v6i kes seisis veelgi kauem. 6nneks polnud ma ainus.

Jållegi sain aru, kui våga mulle sprinti joosta meeldib, hoolimata vigadest ja laktaati tåis jalgadega kannatamisest jooksul...

Tulemused


KOKKUV6TE
Selle aasta MK etapid on låbi. Esimest korda 6nnestus saada punkte ja neid hooaja peale kokku koguda 41, mis annab edetabelis 47.koha, ning world ranking´us t6us 60ndale kohale.
wc kokkuv6te

Kommentaare ei ole: