21.2.08

VIGA

peale v6istlusi algas n2dal vigastusetga. k6igepealt. olin saanud viimasel p2eval j2rskudel n6lvadel jooksmisest kanna juurde sygava villi, mis ei lubanud normaalselt joosta. "ok, trenn tegemata ei j22!" nii ma siis muutsin jooksustiili.. ehk jooks p2kal. selle tulemusel aga sain samalaadse sygava villi (mis nii sygaval, et ei saagi aru et tegu villiga on). see t2handas et jooksudel oli l6pp. suunasin t2helepanu j6utreeningutele.
kui jalad kergelt paranemise m2rke n2itama kakkasid, tekkis uus viga. ja seekord juba t6sine...
Kuna enamus uus-meremaast n2htud, siis aega on mul kyll, kuid rahaga veidi kitsas. Nii alustasin to"oinimese elu.
Juba esimesel p2eval suutsin sellega hakkama saada... Kuna oli vaja palju kummardada ja kykitada, siis lasus mu p6lvedel nii suur koormus, et n2rvid ja ei tea mis kanalid veel kinni surusin. 6htul 6nnestus veel enam v2hem ringi jalutada, kuid j2rgmisel hommikul oli raskusi pysti saamisega. Juba voodist v2lja saamine oli omaette katsumus, sest kui jalgu all ei ole siis lihtsalt kukud maha.
Jahh oma suureks hirmuks avastasin, et ei tunne vasakut jalga (p6lvest varvasteni s22re esimene pool) ning ka parem oli tuim. Longates ronisin ikka yles ja l2ksin to"ole. Samasse kohta, sama asja ajama.
No ja nii nyyd ongi nii, et olen pool invaliid. sest pyya sa k6ndida kui hyppeliiges ripakil ning kui miski ette tuleb ja selle otsa komistad.. juhtus paljusid kordi, kuid haiget ma ei saand... Ei tundnud ju midagi!!!
Hakkasin tegema igasugu venitusi ja v22namisi, arvates et asi seljas paigast l2inud. Kuid valu pole.
Paar p2eva tagasi sai k2idud ka hirm kalli raha eest arsti juures.. Ytleme nii et ..arstid on vist igal pool yhesugused.
Kuna jooksmas pole kaua saand k2ia, siis otsustasin proovida. T6mbasin hyppeliigese k6vasti kinni ja l2ksin... yle 10 minsa ei olnud v6imalik, sest s22re tagumised lihased l2ksid koledal kombel krampi. (ja muidugu oo"siti kummitasid mind lihaskrambid s22res.) Kuid peale trenni tehtud tugevad venitusharjutused olid head.. sipelgad tulid korraks jalga sisse ning peale seda hakkas hyppeliiges kergelt ka liikuma.
Olen paar p2eva yritanud p2evas paar korda k6vasti venitada ning asi hakkab paremuse poole liikuma. Umbes 10 p2eva p2rast peaks olema k6ik j2lle normaalne.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

kurb kuulda, et vigastused kipuvad treenimist segama. aga puhka rahulikult, tehtud treeningud ei kao kuhugi, väike paus ei pruugi üldse halvasti mõjuda. head paranemist.
andreas