1.6.09

taskud täis hõbedat

Igaastane Balti lahing Lätis Kuldigas kauaaegsete konkuretntidega oli edukas, peaaegu võiks isegi öelda, et võidukas.
Reedene "roheline"model ehmatas nii mõndagi ära, kostusid siit ja sealt kuidas nuriseti võsa ja halva joostavuse pärast. Tundus nagu oleks ainult nende egodele see ette jäänud, mõtlemata et tegelikult on samad tingimused kõigil. See, kas sellisesse metsa minnes aktsepteerid ebameeldivusi või üritad nendega võidelda on igaühe enda teha. Võib aga teadmiseks võtta, et vastumeelsus ja vastikuse tunne tegelikkust ei muuda...

Jooksnud rada mitmeid ja mitmeid kordi läbi oma mõtetes, teinud ka
parandusi peale viimase võistlusinfo saamist, olin stardiks valmis. Kõik oli läinud sujuvalt ja teadsin, et saan sel hetkel oma ainsa kohustusega ka päriselt hakkama.
Kuna jooksuvormi võib hetkel halvaks nimetada (väsimust on liiga palju kuhjunud), siis ei olnud muret, et jooksu tempo kaardilugemise kiirusest suurem oleks.
Puhas see jooks siiski ei olnud. Väikesi kaari ja kaldumisi tuli küll, kuid vigu, mida sel hooajal nii ohtralt teinud- neid mitte.
Vaate KPs polnud aimugi, mis kohal võin olla ja kui heal/halval kohal olen- jätkasin jooksu samas tempos. See, et finishis liidrikohale tõusin polnud kaa eriline üllatus.. sest kui MÕTLED läbi oma HEA jooksu stardist finishini, siis mõtled ka sellele rahulolutundele/rõõmule finishis, misiganes koht ka poleks...
Räägiks ka kujutluse kasutamisest, aga tean, et skeptikuid on palju, siis pole ehk mõtet aega raisata...
Tulles tagasi võistluse juurde, siis olen väga rahul hõbedase medaliga, seda ma tahtsingi. Ning muideks- see on mu esimene õnnestunud Balti MV. Kindlustasin koha MMile.
Hea meel ka teiste medalite üle, nagu Markuse 3. koht- väga tubli töö!

Teates lootsin, et tuleb naistele 2 medalit. Kaksikvõit kõlaks üsna ilusasti...
Tüdrukud olid tasemel ja ära me tegime. Võistkonnad olid küll huvitavalt komplekteeritud, kuid tase pea-aegu võrdne, seekord siis teine võistkond esimesest üle.
Kahjuks ei saanud Annikaga finiši sirget tõmmata, sest tegin peale vaate KP-d kole palju vigu. Vaatekast kogunes liiga palju informatsiooni, mille õige käsitlemisega hakkama ei saanud ning see lõi keskendumise täielikult paigast.

Igaljuhul kena oli näha ka, et mehed lõunanaabritele selga näitasid ning esimese ja kolmanda koha võtsid.
Kahju vaid, et Eesti Lätile üldarvestuses mõne punktiga alla jäi.
Aga järgmine aasta jookseme juba oma metsades.. ;)

3 kommentaari:

Raido ütles ...

Kas Sa oskad pärast võrdlemisi öelda, kumb variant pikal etapil paremini toitis, vasak/parem?

Anonüümne ütles ...

Palju õnne Liis! :) kogemused hakkavad juba enesekindlamaks muutma (Y) Kaili

Liis ütles ...

nagu kuulisn, siis ka võitja läks vasakult poolt, tal oli üle minuti parem etapi aeg.


aitäh.