7.7.09

Sugulasrahval külas- laager Ungaris.

Asjad veel pesemata, pakkimata, tuli kõne- saame auto kätte mitte järgmisel päeval vaid juba mõne tunni pärast! Kuna kõigil oli tegemist, siis tuli mul ette võtta kiire käik pealinna, et üles korjata rendiaouto, mille Artur lahkelt meile andis. Masin suur ja võimas- ameeriklane, ütleks, et Texase piirkonnast. Seega terve nädal võis märgata inimeste päid pöördumas ja järgi vaatamas.
Juhtimine vahetustega. Tegelikult olid roolikeerajateks naised, ainus meesterahvas, kes kaasas, sai kaardilugeja rolli. Geps oli masinale küll külge monteeritud, kuid selle kasu Euroopa, eriti Ungari piirides oli väike.
Kui poleks olnud metsikut kuumust ja hüplevaid Poola teid, siis oleks sõit üsna meeldiv võinud olla..
Igaljuhul sai juba järgmisel õhtul kerge sörk tehtud, samal ajal olles võlutud metsashaldjate poolt. Nad on tõsiselt imeilusad!
Esimestel päevadel tegelesime rohkem sprindi ja lühiraja kaartidega, lõpus tavarada. Ebaõnn tabas juba teisel päeval muidugi Merikest, kes õhtusel sörgil oma hüppeliigese mitu numbrit suuremaks ja mitme tooni võrra sinisemaks väänas.
Kolmandal päeval ühines meiega laagri lõpuni Hanny Allston. Tegime neljakesi jälitusjooksu, mis andis mõnusa elamuse (väike võistlusmoment oli sees ja kohe sai kaardilugemine ja tempo kontrolli alla). Ning mitmeid teisi etapivaliku trenne, kus võtsime ka vaheaegu. Siinkohal pean aga ütlema, et tõeliselt sai võrrelda ainult Markus, kuna tema ajad olid austraallanna omadega sarnased. Me Annikaga saime pikalt vastu pükse, ei jõudnud radu otsast lõpunigi joosta kui juba aeg täis sai.
Vabal ajal püüdsime viiekesi natuke kultuuriga tutvuda: külastada kindlusi, linnakesi, karstikoopaid, einestada küla restoranis. Kohalikud delikatessid võivad üllatada- ära ehmu kui supikaus põhjast leiad uppunud ajud!
Ka äratundmisrõõm oli suur- piirkond ju sama, mis aastal 2000 klassiekskursioonil või 2001 JWOC ajal.

Kui kurtsin enne ära minekut, et kaarti enam näha ei taha ega kompassi käes hoida, siis nüüd on päike jälle pilvetagant väljas. Maastike ja keskkonna vaheldus ning maailmameistriga vestlemine.. 10 punkti.

Nüüd aga järgnevad 6 nädalat: joosta palju tõuse; korralik jõutreening; võtta sauana?

Kommentaare ei ole: