31.1.09

Tibake vaheldust Kataloonias

Bonjour!

Umbes poolteist nädalat enne toimumist, sain nö eksklusiivse pakkumise, mille kasuks ka otsustasin- minna 8 päevaks laagerdama Püreneedesse Sanderi ja Markusega. Lendasin poistest eraldi, päev enne, mis andis kokku 1,5 päeva Barcelona ja Girona külastamiseks.

Esimesed emotsioonid- keegi poleks suutnud pühkida näol seda irvet, mis seisis seal suurest rõõmust näha päikest ja tunda selle soojust, astuda oma jalaga rohelisel murul, minna jooksma õhukeste riietega! Kõik oli imeline.






Kuna olin alahinnanud linna suurust, siis kulus kõigepealt oma hosteli leidmiseks 2 h. Puhas kõndimine mööda ühte pikka sirget tänavat. mlilline laagri algus!
Turistijooksuga (fotikas ja kaart näpus jooks mööda tänavaid, kus tuli nii umbes iga 5-10 min tagant fotopeatus) sai pool linna vaatamisväärsustest vaadatud. Järgmisel päeval peale üllatavalt rahulikku und (hostelis käis pidu u kl 4 öösel) kiirem hommikujalutus kaardiga 2 tunnikest, et siis tagasi hostelis check-out teha ja kotiga turistima minna.. kella 11st 17 ni, üsna väsitav peaks mainima. Seejärel u 2 h rongisõit Gironasse, mis samuti märkimisväärselt rohkete ajalooliste vaatamisväärsustega (fantastiline vanalinn!). Poole kümne paiku kihutas punane välk, mille roolis hr Loodus raudteejaama, ja korjas mu peale. Algas mitte eriti pikk sõit Prantsusmaa poole.








Vinca oli nimeks külal, kus elasime. Toad ja voodid said sõbralikult jaotatud (no 3le inimesele maja, mis mõeldud 8-le), turu ja supermarketi shopingud sõbralikult, treeningud ja treeningpartnerid viisakalt (Sander üksi, mina Markusega kuna viimane oli sunnitud "tiksumisrežiimil" treenima). Kartsime, et köögi poolega tuleb kõige suurem probleem- kes süüa teeb? sest teadagi pole ma eriline Köögi Kata. Aga saime ka sellest murest üle, Sander hommikuti; ülejäänud minu dikteerimisel M&S abil.


Oli päikest ja lund, tuult ja tormi (mis viis elektri kahel õhtul ning "romantilist" õhkkonda küünla ja kamina valgel tekitas. Siinkohal arvasid poisid, et Nikolas Sarkozy on hoopis mures prantsuse iibe pärast). Tõusudel jalg nurrus all ja palus, et niipea ei lõpetataks. Nii kujunesidki hommikused trenni vähemalt 1,5- 2h pikkusteks ja õhtul kui plaanis natuke liigutada, kets lausa nõudis kiiremini, kaugemale, kõrgemale...






Kõrgustest nii palju, et enamasti algasid nad 200-300m pealt ja liikusid kuni 950 meetrini teinekord. Korra isegi 1600 m peal, see sügavamal mägedes Hispaania poole peal. Sellega trenniga oli tegelikult nii, et planeerisme orienteeruma minna, aga öösel tuli paks lumi maha, mis isegi oli teada, aga no kes ei tahaks Susanna Tervoga trenni minna ;) ?!









Viimasel päeval võtsime kolmekesi ette matka. Nagu paanis nii ka teos.. 4h. Kõndisime vaid paaril väga järsul tõusul, ülejäänud ikka lennufaasiga liikumine. See tähendas, et õhtul võis mõnuga pankooke šokolaadikreemiga kugistada :P

Tundidest kaa rääkida? nooo kogu lõunamaa pinnal veedetud ajaga (9 päeva) tuli 22,5 tunnikest. Mis kõige veidram- venitusharjutusi tegin ehk ainult 3 treeningu järel ja sedagi max 5 min, ning lihased endiselt üli heas konditsioonis. Super!

Ja kas pole mitte raske end välja jooksma ajada taas siin eestimaa pinnal? Lohutuseks: 3 nädala pärast saab uuesti kevadesse! Seda juba Itaaliasse koos Hiisiga.

5 kommentaari:

Raido ütles ...

Kas Hiisirasti laager on hoopis Itaalias?

Liis ütles ...

jah itaalias.

Markus ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Liis ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Markus ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.