10.6.07

päevad enne jukolat..

suunto games laupäeval.

äratus kl 6, laev kl 7. saime ka väikese hirmuteraapia nr 1, .. nimelt oli K.Trossmanni (ehk uue nimega Virgo) autopaberid kolmeks jupiks ligunend ja piirivalvurid väga napilt mangumise peale laevale lasid.

Hirm nr 2: kas soome piirivalvurid meid riiki sisse lasevad?...sj aeg tiksus ning olime kinni mingi jobu taga kellel mingi jama..

Hirm nr 3: üles leida suunto gamesi asukoht. kaardiks oli väike kollane märkmepaber, millele Virgo oli paar kriipsu tõmmand, mis tähistasid teid. rahulikult öeldes: see polnud täpne. õnneks leidus tal R.Rooni telnr ja nii saime tema juhendamiste järgi lõpuks õigesse kohta. tegelikult oleks juba siis saand, kui virgo oleks mind natuke rohkem kuuland ja mitte nii kõike teadjat mängind.

Hirm nr 4: "mu start on poole tunni pärast!" ..endiselt veel mitte võistluskeskusesse jõudnud.

Õnneks kõik läks õnnelikult. seda aga ei saa raja läbimise kohta öelda. algus oli ok, aga siiis edasisest... pole mõtet rääkida.

Jalasjärvi tede pühapäeval

pikk pikk maa, et joosta suht suva teatevõistlust. alguses ok, siis lihtsa KP-ga u 3 min viga, edasi jälle ok. aga võistlus oli rikutud, kaotasin oma liidrikoha ja jällegi ei suutnud puhast joosku teha. võistkonnaga platseerusime ms parma järel teiseks.

kerged sprinditrennid esmaspäeval

vastavalt Virgo soovile koostati meile 2 lühikest sprinditrenni. kuna mul oli hirm sprindi ees, et kas jõuan ikka kaarti lugeda kiirel tempol ja kui hästi ma seda teha suudan.? (olen see aasta vähe o-sprindi trenne/võistlusi teind võrreldes eelm aastaga)

hakkama sain üsna hästi. sain juurde enesekindlust MK jaoks.



Forssa Games teisipäeval

Raske astuda, veel raskem joosta. tee mis tahad, paremaks ei lähe. isegi stardijoonel vajus suu ammuli ja haigutus tuli välja..

kui juba jooksma ära sai, oli tunne hea. nii suutsin joosta kuni 4nda KPni pea esimesete etapiaegadega, sealjuures olin selles KPs liidrikohal. edasi tuli paar kergemat viga ning suur etapivaliku viga, mis oli tingitud end valesse kohta lugemisest. veel raadio KPs, mis finishist u 0,5 km kaugusel olin üsna heal kohal... 2 KPd enne viimast võtta. nägin küll et nondega oli vaja ettevaatlik olla, aga ikka läksin liiga uljalt peale ja nii tuli ka tasu. 2,5 min viga.

lõpuks jäin mingile kohale, mis küll poolest eespool ning kaotus liidrile u 3:51 min.

vaatasin etapiaegu... no nuta või naera, need millega viga ei teind olid väga hästi joostud, aga just raja lõpu omad panid asja paika..

MK model

eelooksu modeli maastikuks olid täiesti tavalised linnatänavad, mille läbisin kerge sörgiga.
finaali model aga üle tee jukola maastikust. hoolimata sellest, et liikusin aeglaselt ja kaarti, kompassi enam vähem korralikult vaadates, kulus õige KP leidmiseks üsna palju aega. täiesti lootusetu tunne. otsustasin, et targem on jätta pooleli ning piirduda selle 10 minutise jalutuskäiguga maastikul.

MK eeljooks

au oli startida Simonega ühel minutil, peale selle oli hea teada, et temaga konkureerima ei pea. käis stardipiiks ja tormasime metsa, mina tema järel. ta tõesti on väga väle.
raja algus sai üsna hästi läbitud, kuni ühe natuke pikema etapini, millel planeerisin üle aia ronida, aga sinna jõudes osutus see mulle liiga kõrgeks ja tuli paanikahoos uus valik teha. sellega kaotasin kallist aega. edasi kulges raja läbimine hästi. hakkas paistma finishipaik.. "oh jess normaalne, kohe on raja lõpp, kõigest kolm üksteise juures asuvat KPd veel võtta. ongi rada peaaegu läbi!"
....njaaa sellised mõtted on alati ohtlikud ning karistus kerge tulema. nimelt oli eelviimasess vaja joosta kergelt ümber jalgrattakuuri ja KP ära võtta (10 sekundiline etapp). ma aga põrutasin finishi poole ajama, õiget KPd aga polnud. silmad laiali... oh KP! jooksen sinna, siis aga sain aru, et tegu hoopis viimasega! kiirelt end paika ja õige KP poole. sllega kaotasin 33 sek etapi parimale.
finishis teatati, et olen 14. ...no tao peaga vastu puud!!!! sellega ma finaali ju ei pääse!
nii oligi. finaalikohast jäi puudu 15 seki.
pärast etapiaegu uurides, nägin, et korralikult läbitud etapid olin läbind 1.-13. ajaga, mis andis kindlustunnet sellele, et jooksuga suurt alla ei jää.
sain korraliku õpetunni!!!

MK finaal

ei no päris huvitav oli startida õhtul pool 9, siis kui A finaali jooksjad juba koju hakkasid minema.
närvi sees üldse polnud, olin ju oma eesmärgist ilma jäänud. aga see ei tähendand muidugi, et B finaalis kuskile esim viie seest välja tahaks jääda.
kaardiga sain üsna heasse kontakti ja vigu nii konkreetselt ei tulnud, ainult kaks valet etapi valisin (püüdsin päris mitu jooksjat kinni ja need häirisid), millega kaotasin tegelikult üsna palju aega.
lõpusirge jooksin uhkes üksinduses, kõlas vaid laval esineva bändi rahulik lugu.
lõpuks ometi võis oma jooksuga enam-vähem rahule jääda, ükskõik, mis see koht siis oleks.
hiljem sain teada, et olin teine. ja see tulemus oleks andnud A finaalis 27nda koha (olid samad rajad).

treenerite seminar reedel

rääkisid Janne Salmi ja ...ummm..eee.. sveitsi naistekoondise treener. midagi nii üllatavat ja uut i kuulnud, aga kadedaks tegi küll, mismoodi need valmistuvad suurteks tiitlivõistlusteks. meil jääb see aenamasti ainult raha taha..

Jukola

Hiisi naiset esindusvõistkonnas, neljas vahetus.
esimene naine tuli välja kolmandana, kaotus liidrile u 7 sek. teine tüdruk pea raja lõpuni teisel kohal, siis aga 8 min viga, langus u 36ndale kohale. kolmas naine kaotas paar minsa juurde aga säilitas kohta. mina.... siis kui arvasin, et rohkem viga pole enam võimalik teha, oskasin kaotust veel kahekordistada, seda just raja lõpus. langetasin 10 kohta.
muideks jooksin gps-iga, mis mulle pool vägisi selga topiti. kogu aeg oli hirm, et äkki kuskil ekraanil näidatakse ka minu liikumisrada, sest jooksin mingi aeg koos eliit naistega. ja et oii kui häbi võib olla kui kõik näevad kui palju lolle vigu teen.

1 kommentaar:

Indre Valaite ütles ...

hej hej! Its sooo inspiring! Everyone has their own blog! Wow, maybe I should start mine as well?!