13.5.08

Õnnelik ebaõnn- Balti MV

Peale ülipikka sõitu marsruudil Tartu- Vilnius, oli hea meel saada välja maastikule ja teha üks kerge jooksuring kaardiga. Model maastik, mille suhtes oli minu arust kaardil rohelise värviga liialdatud. Igaljuhul oli maastik karvamööda ning tekitas selles osas hea enesetunde järnevatele päevadele vastuminekuks.
Teade. Olime konkurentsis, kuni meie (teise võistkonna) teine vahetus natuke ära eksis. Mööda tuhisesid teiste riikide teised ja ka üks kolmas võistkond. Natuke nutune tunne minna metsa üksi. Sellegi poolest ei lasnud end sellest häirida ning tegin oma. Peale ühe kehva teevaliku ja paari üksiku väikese vea raja esimesel poolel, hakkasd teisel ringil KP-d ise vastu tulema. Punkt punkti järel nopitud, jõuan finishisse...üllatuseks 4 koht.
Tavarada. Ei teadnud eriti mida oodata. Jah, kõvasti reljeefi ja siis täielikult tasast, seda oli teada. Aga kui roheline?? Eelmisel päeval hirmutasid leedukad, et me pole enne nii jubedal maastikul jooksnud. Kahtlane et nii jube olema saab.. seega tegelikult ootasin, et saaks juba metsa.Eelstardi joonel saan veel infot, et kaardipilt olevat hoopis teine võrreldes aastatetaguse kaardiga ja et üks vend meil juba katkestas. See lõi mõtted veidi sassi, aga no mis seal ikka...Jah, esimese Kp-ga õnnestus korralikut puusse panna, seda selle tõttu, et just siis kui oli vaja rahulikult kaarti jälgida ja minna oma rada mööda, hakkasid ees risti rästi paaniliselt ringi tormama läti koonise mees ja naised. Järgnesin neile... ja nii oli tulemuseks üle 5 min kaotus... Korra käis peat ka mõte, et "no metsa küll, rikutud oma EMi katsekas!". Kuid kui pilgu veelkorra eesolevale rajal, siis leidsin, et on liiga vara kaart põõsasse vista, "niikuinii teevad ka teised viga, kindlapeale!".
Edasi kulges raja läbimine päris korralikult, kuni liblikani, kus tegin vea juba käidud KP-sse minnes. Olin sattunud vale loha peale... veel + üle 5 min kaotust. Masendust tekitas ka kui Kirti, kes 9 min peale mind startinud oli. Panin tempo peale, lootuses, et äkki siis saab vähemalt kaotust veidike vähendada. Tegelikult oli see hea mõte, jõudu oli veel kõvasti üle ning suutsin uuesti korralikult kaarti sisse elada."Võistlus lõpeb finishijoonel". Mul aga mitte. Teel eelviimasesse aravsin, et noh lõpp käes.. aga ei suutsin just enne KP-d 90 kraadise pöörde teha ja vale mäe otsa joosta! + 2-3 min kaotust lisaks.
Mis aga hiljem välja tuli, oli see, et kõik meil olid nii kole palju viga teinud. Eestlastest Merikese järel teine, mis tähendas, et võisin pista taskusse pileti EM-ile. Endalegi uskumatu, et sellise jooksu juures nii vedas.
Kaotus võitjale +16 min, Merikesele (3.koht) +2,5 min. Ise 9. koht.


Nali: pühapäeva hommikul bussi juurde jõudes avastame, et meie (Maido) bus oli üleöö teinud läbi iluravi.. nimelt polnud see enam valge, vaid kirju!

Kommentaare ei ole: